Ha, ik ben Imke!

Leuk dat je me beter wilt leren kennen


Ik groeide op in een muzikaal gezin en kroop reeds op jonge leeftijd achter de piano. Mijn eerste pianoaanwijzingen kreeg ik van mijn moeder, een gevorderde amateur-pianiste. Op 8-jarige leeftijd begon ik met pianolessen bij pianopedagoge Mieke van der Aalst. Het vlijtig studeren begon snel zijn vruchten af te werpen. Als tiener begeleidde ik enkele amateur-jeugdorkesten en talloze andere jonge musici. Deze liefde voor het begeleiden en samen musiceren vormde de rode draad tijdens mijn middelbareschoolperiode, waar ik tevens het eindexamenvak muziek voltooide. Op concoursen behaalde ik onder andere een eervolle vermelding in 2004 bij het Prinses Christina Concours (PCC) te Den Bosch en een 3e Prijs als duo met Sharon Niessen bij het Interprovinciaal Muziekconcours (IPMC) te Amstelveen.

Mijn Bachelor of Music met specialisaties kamermuziek en educatie voltooide ik aan het Conservatorium Maastricht bij Tonie Ehlen. Hierna vervolgde ik mijn studie aan het Conservatorium Utrecht bij Katia Veekmans. Naast mijn hoofdvak piano startte ik met de specialisatie ondernemerschap, in het kader waarvan ik vakken van de Master Muziekwetenschap (Universiteit Utrecht) en de opleiding Muziekmanagement (HKU) volgde. Op 28 juni 2011 behaalde ik mijn diploma Master of Music.

De rode draad door mijn carrière is altijd het lesgeven geweest: sinds 2004 heb ik een eigen lespraktijk genaamd KlavierPlezier. Aanvankelijk in Eindhoven, en sinds 2014 in Leidsche Rijn. Iedereen krijgt een lesprogramma op maat, het individu staat centraal. Andere pluspunten zijn de leerlingenconcerten en groepslessen die voor extra focus en variatie zorgen.

Daarnaast werkte ik o.a. bij Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven, het Internationaal Muziek Festival en Vioolconcours te Sion (Zwitserland) en de Tromp Percussion Competition 2010. Bij het gerenommeerde Liszt Concours (thans: Liszt Utrecht) startte ik als pianist assistent en werkte ik jarenlang als office manager en productie assistent.

Op zoek naar pianoles?

Helaas heb ik een wachtlijst. Hier zal naar verwachting voorlopig geen verandering in komen. Stuur gerust je gegevens met het verzoek op de wachtlijst geplaatst te worden, maar weet dat het zeker 2 à 3 jaar kan duren eer er plek is en mogelijk nog langer.

Voor volwassen leerlingen die onder schooltijd les kunnen volgen heb ik doorgaans nog plek.